Heet van de naald

24 december 2021

Beste

alfaThuis sluit traditiegetrouw zijn deuren tussen kerst en nieuw. We zijn er terug op dinsdag 4 januari.

Onze strijksters staan wel paraat in deze periode. Zij openen de strijkswinkel op:

Verder willen we u met het volledige alfaThuisTeam prettige feesten toewensen en een gelukkig nieuwjaar.

Met hartelijke groet

Carl

1 november

Beste klant

Op vandaag horen we van onze federatie dat het poetsen bij klanten thuis en het strijken in de strijkwinkel kan blijven doorgaan.

De laatste weken zijn we blijven inzetten op veilig werken. Zowel onze klanten als onze huishoudhulpen zijn gevraagd geweest om zich te houden aan de veiligheidsvoorschriften. Tot open heden hebben wij geen weet van besmettingen via onze mensen. We willen dit heel graag zo houden.

We willen daarom nogmaals met aandrang vragen om veilig te (laten) werken en mochten hier nog vragen of opmerkingen rond zijn, aarzel dan niet ons te contacteren.

Met hartelijke groet

Carl

12 augustus

Beste klant

Graag willen we u nog een keer vragen mee te helpen om ‘samen veilig poetsen’ elke dag weer, waar te maken.

Corona is niet meer weg te denken uit onze maatschappij op dit moment. Overal worden we er aan herinnerd om de maatregelen te blijven volgen en ook vol te houden.

alfaThuis is verantwoordelijk voor 150 huishoudhulpen en we bieden onze diensten aan 1000 klanten.  We willen onze verantwoordelijkheid correct opnemen ifv. ieders gezondheid door ‘samen voor veilig poetsen’ te gaan.

De extra inspanningen die van iedereen tijdens de poetsbeurt wordt verwacht, zetten we graag nog eens op een rijtje:

  1. Hou altijd 1,5 meter afstand van je huishoudhulp.
  2. Laat uw huishoudhulp alleen in de ruimte waar ze poetst.
  3. Zorg ervoor dat uw huishoudhulp steeds haar handen kan wassen en een aparte handdoek heeft.
  4. Zorg ervoor dat je huishoudhulp steeds handschoenen ter beschikking heeft.
  5. Bij de start van de poetsbeurt en het einde worden de contactpunten (vooral de deurklinken) ontsmet met een desinfecterende spray.
     

Uw huishoudhulp is opgeleid om ‘veilig te poetsen’ zoals hierboven omschreven.

alfaThuis roept iedereen op om mee te werken en hopen dat iedereen gezond kan blijven.

We willen jullie bedanken om steeds rekening te houden met onze maatregelen om ‘samen veilig te poetsen’!

En, mocht u nog vragen hebben, wij zijn bereikbaar via mail en telefoon (elke werkdag van 8u tot 13u30).

14 mei

Beste

Op 25 mei, ten laatste 2 juni herstarten de laatste huishoudhulpen. Elke klant van deze huidhoudhulpen wordt in de komende dagen via mail of telefoon gecontacteerd om afspraken te maken voor deze herstart in veilige omstandigheden. Afstand van elkaar houden is hierbij de belangrijkste maatregel maar we zorgen ook voor veiligheidsmateriaal en we desinfecteren bij de start en bij het einde van de beurt de voornaamste contactpunten zoals de deurklinken.

Ik denk dat we allemaal hopen op een beetje meer 'normaal'. Wij hopen dat door onze manier van opleiden, coachen en werken, we hierbij ons steentje kunnen bijdragen en kunnen genieten van een zomer met minder zorgen.

Carl

7 mei

Beste strijkklant

Deze week was het behelpen. We haalden strijk op, heel veel strijk en we zullen die deze week nog terugbrengen. Vanaf volgende week is de strijkwinkel terug open. Onze deur, die normaal altijd open staat, zal dicht zijn. Als u belt komen we met een grote glimlach open doen.

Tot heel gauw !

Het voltallige strijkteam van Sonja en Katrien

29 april

Beste

Het is momenteel moeilijk laveren tussen veiligheid, angst, thuis moeten blijven, willen gaan werken, kinderen, ouders, ... Juist en fout zijn de dag van vandaag moeilijk te definiëren. We doen ons best om de juiste beslissingen te nemen.

Volgende maandag 4/05, start een 2de groep huishoudhulpen die in de mogelijkheid is om terug aan de slag te gaan. Een derde groep start op 25 mei. Als u bij de gelukkigen bent, sturen we u een mail of bellen we om verder af te spreken.

Op maandag 4/05 starten ook de strijksters terug. De was moet worden opgehaald en wordt teruggebracht zo lang de winkels gesloten blijven. We hopen dat dit op 11 mei normaliseert. Neem contact op met ons via 050/37 37 57 of carl@alfathuis.be als uw gewassen linnen moet worden opgehaald.

Hou de moed er in. De cijfers evolueren gunstig.

Carl

21 april

Beste strijkklant

De strikte voorwaarden die voor het heropenen van de strijkwinkel door de overheid worden opgelegd, doen ons beslissen nog niet te herstarten. De strijk mag immers niet door de klant worden afgegeven en terug worden opgehaald in de strijkwinkel maar moet door ons personeel worden afgehaald en teruggebracht. Gezien we momenteel niet over een chauffeur en camionette beschikken is dit moeilijk te regelen. We hopen dat de Nationale Veiligheidsraad nu vrijdag minder voorwaarden zal opleggen zodat onze strijksters terug aan de slag kunnen.

Hou jullie gezond !

Carl

15 april

Beste

Vorige week hebben we besloten om de poetsafdeling vanaf volgende week maandag, 20 april, geleidelijk aan terug op te starten. We zijn volop bezig met het opleiden van onze huishoudhulpen.

Veiligheid van én onze huishoudhulpen én van onze klanten is uiterst belangrijk. Het aanleren van de strikte veiligheidsvoorwaarden waar we moeten aan voldoen, de begeleiding en de nieuwe planning, nemen nu zeer veel tijd in beslag waardoor we onmogelijk al onze huishoudhulpen direct kunnen laten starten.

We starten met de huishoudhulpen die dat zelf verkiezen en enkel bij de klanten die ze kennen en dat zelf ook willen. Klanten die aan de beurt komen, worden door ons via mail of telefoon verwittigd.

Vandaag hoorden we dat de strijkwinkel kan herstarten maar dit ook enkel onder strikte voorwaarden. De nieuwe werkwijze wordt in de loop van deze week verder uitgewerkt en begin volgende week gecommuniceerd.

We hopen hiermee op een veilige manier terug uit onze inactieve periode te komen en zowel aan de vragen van onze klanten als onze huishoudhulpen, tegemoet te komen.

We zijn momenteel bereikbaar via mail en telefonisch tussen 9u00 en 12u00. Ook voor ons is alles gloednieuw. Heb je vragen of opmerkingen, laat het ons weten. We leren elke dag bij.

Met enthousiaste groeten

Carl, Katrien, Leen, Isabelle en Kathleen

31 maart

Beste 

Vorige week vrijdag besliste de Nationale Veiligheidsraad om de strenge Corona-maatregelen te handhaven tot en met zondag 19 april.

Na overleg en op advies van onze arbeidsgeneeskundige dienst hebben we besloten om voorlopig tot zondag 19 april onze dienst (poetsen en strijken) verder te sluiten:

We laten u niet graag in de steek en ook van onze medewerkers horen we dat ze liever zouden werken.  Met deze beslissing stellen we echter de gezondheid van u en van onze medewerkers voorop !

We hopen op uw begrip.

Carl

23 maart

Beste

Onze huishoudhulpen zijn momenteel economisch werkloos en krijgen een toelage van 70% van hun loon.  Na een 1ste oproep besliste de Federale regering om extra € 5,63 per dag toe te kennen.

In een 2de open brief vragen we nu ook aan de Vlaamse regering om een inspanning te doen. Een inspanning om het vervangingsinkomen van onze huishoudhulpen te verhogen.

Je kan deze oproep steunen via www.cvd19.be 

Dikke merci!!

Carl

19 maart 2020, 13u30

Beste

We zijn volop alle klanten aan het verwittigen via mail en de telefoon over onze sluiting, nu al zeker tot en met zondag 5 april. We willen jullie uitdrukkelijk van harte danken voor jullie positieve en constuctieve houding van de laatste dagen.

Naast de huishoudhulpen en de strijksters zijn ook de verantwoordelijken economisch werkloos. In dringende gevallen kunt u contact met ons opnemen via carl@alfathuis.be.

Tot snel in gezondere tijden.

Carl

18 maart 2020, 17u00

Beste

Enkele minuten geleden kregen we de bevestiging dat de RVA de tijdelijke werkloosheid ten gevolge van corona uitbreidt naar de dienstenchequesector. Dat wil dus zeggen dat vanaf morgen en dit tot en met 5 april, er geen poetshulp meer zal worden aangeboden door onze huishoudhulpen.

We houden u op de hoogte via dit kanaal van zodra er terug nieuws is.

Heel erg bedankt voor alle begripvolle communicatie die we tot op heden kregen en hou het vooral gezond !

Carl

18 maart 2020, 10u00

Beste

Bij deze willen we u verwittigen dat de strijkwinkel moet sluiten, vandaag om 12u00. Neem contact op met ons via mail of telefoon om af te spreken om uw al dan niet gestreken linnen af te komen halen.

Met hartelijke groeten

Carl

17 maart 2020 tris

Beste

We volgen het nieuws van heel dichtbij op. Momenteel is er nog geen duidelijkheid of we morgen moeten/mogen sluiten. We vragen daarom aan iedereen om morgen zijn werkafspraken na te komen zoals die vandaag zijn gekend en afgesproken. Morgen, van zodra we meer nieuws hebben, laten we jullie dit weten via dit kanaal. Onze huishoudhulpen zullen ook een sms van ons krijgen.

Heel erg bedankt aan iedereen om mee te helpen dit tot een goed einde te brengen.

Carl

17 maart 2020 bis

Beste

Omdat we er met alfaThuis meer en meer van zijn overtuigd dat de regels die de overheid aan ons nu oplegt, niet langer haalbaar zijn om de gezondheid van iedereen te garanderen, hebben we de open brief ondertekend op www.cvd19.be. Als u hetzelfde denkt, dan vragen we u dat ook te doen.

Met dank en hartelijke groeten

Carl

17 maart 2020

Beste

Graag willen we u op de hoogte brengen van wat is veranderd in onze aanpak van deze crisis.

Gisteren werd beslist om alle vormingen en groepsgebeurtenissen te schrappen tot na de paasvakantie. 3 van de 5 bedienden werken van thuis uit. Het kantoor blijft open van 8u00 tot 17u00 maar we hebben liever dat u ons belt of mailt.

Aan onze huishoudhulpen vragen we nogmaals de strenge hygiënische maatregelen in acht te nemen bij de klanten. Het zijn:

TIP voor onze huishoudhulpen: geef deze dagen extra aandacht aan deuren en klinken. Was ze goed af met water en zeep en indien voorradig, gebruik iets dat desinfecteert, een algohol-gel bv.

Klanten die het niet opportuun vinden dat de huishoudhulp komt helpen, nemen het best contact op met hun ploegverantwoordelijke katrien, Leen, Isabelle of Kathleen via mail of de telefoon. We zoeken dan samen naar een oplossing.

Momenteel hebben wij geen weet van zieke huishoudhulpen omwille van het corona-virus. Mocht dit veranderen dan zullen we alle klanten van deze huishoudhulp daar persoonlijk van verwittigen.

We blijven hopen dat we dit samen aankunnen en dat ierdereen gezond blijft.

16 maart 2020

Beste

Wij blijven geopend, de diensten kunnen blijven doorgaan - mits enkele aanpassingen en aandachtspunten. Per dienst kan je hieronder de maatregelen en adviezen terugvinden, voor zowel klanten als medewerkers. Via onderstaande informatie, hopen wij de gezondheid veilig te stellen van alle betrokkenen.

Sowieso hebben wij als doel voor de komende periode: een werkbare en veilige oplossing vinden waarin we maximaal rekening houden met de noden en behoeften van medewerkers en klanten. We zijn ervan overtuigd dat open communicatie ons hierbij het beste helpt. Heb je vragen of onzekerheden, twijfel zeker niet en neem contact met ons op! 

Laten we er samen voor zorgen, dat corona zo weinig mogelijk kans tot uitbreiden krijgt.

We wensen jullie allemaal een goede gezondheid toe !

Carl

Kantoor


Ons kantoor blijft geopend volgens de gewone openingstijden
We blijven telefonisch bereikbaar op 050 - 37 37 57. Tussen 13u30 en 15u30 zijn we niet bereikbaar. We proberen dan "in stilte" verder te werken.
Gelieve bezoek aan het kantoor zoveel mogelijk te vermijden of uit te stellen: neem best telefonisch contact op of via e-mail. Attesten, doktersbriefjes, dienstencheques kan je deponeren in de brievenbus, die legen wij regelmatig.

Informatie voor klanten van de dienst huishoudhulp


Jouw huishoudhulp blijft, zonder tegenbericht, aan het werk en dat op de afgesproken tijdstippen.
Vermijd fysiek contact met jouw huishoudhulp. Zorg voor een afstand van minimaal 1,5 meter. Indien mogelijk, zorg dat je niet in de ruimte verblijft waar jouw hulp aan het werk is.
Wens je tijdelijk het takenpakket te veranderen? Bespreek de mogelijkheden met jouw huishoudhulp. Jouw hulp kan je eventueel helpen bij het boodschappen doen, maaltijden bereiden, wassen en strijken, beddengoed verschonen.
Toon je symptomen van het corona-virus, gelieve ons te contacteren. We bekijken dan samen wat we kunnen doen om ieders gezondheid veilig te stellen.

Bezoekers van onze strijkateliers

mogen wij je vragen:

Vermijd fysiek contact met onze strijksters.
Let je er op dat er maximaal 2 klanten binnen zijn.

Betaal je met papieren dienstencheques, gelieve deze op de toog te leggen en niet te overhandigen.

Richtlijnen voor medewerkers


Wij benadrukken: zorg voor elkaar, voor jezelf en bescherm zo mensen met een zwakkere gezondheid. Samen kunnen we het verschil maken door extra aandacht te hebben voor volgende maatregelen:

13 maart

Beste klant

 

In deze Corona-tijden is het niet makkelijk te weten wat het beste is.

Sinds begin maart volgen we de instructies van de overheid op en hebben we al onze huishoudhulpen geïnformeerd over de preventiemaatregelen die ze in acht moeten nemen.

Als werkgever willen we ook verantwoordelijkheid nemen naar onze huishoudhulpen en proberen we zo veel als mogelijk iedereen aan het werk te houden. Geen werk hebben en tijdelijk werkloos zijn, is voor onze huishoudhulpen veelal een ramp omdat ze dan terug vallen op 2/3 van hun loon. Het zijn geen grootverdieners.

We willen u daarom beleefd vragen uw maatschappelijke verantwoordelijkheid op te willen nemen en onze mensen zo veel als mogelijk toe te laten te werken. Uiteraard kunnen ouderen en zieken rekenen op onze goodwill en bekijken we dit, geval per geval.

Zelf nemen we ook onze verantwoordelijkheid door onze huishoudhulpen aan te sporen de problemen die er komen met bv. kinderopvang met 2 handen aan te pakken.

We hopen zoals iedereen, dat dit alles zo snel als mogelijk achter de rug is.

Met hartelijke groeten

Carl